четвер, 9 червня 2011 р.

І знову плагіат: ф-ма "Абстрактгласс", Київ, продає 10 моїх зображень.
Сайт - відповідач, тицніть і зробіть скріншоти з моїми картинками - будете свідком, якщо знадобиться?..



http://www.abstraktglass.com/Page5.htm

Чому я це роблю? Тому що мої картини є мою інтелектуальною власністю, я їх не продавала в цифровому вигляді ні цій фірмі, ні викладала для продажу на фотостоки. У відповідь на мій коректний телефонний дзвінок мені нагрубили і сказали, що ВСІ зображення, які є на тому сайті, розроблялись спеціально для сайта художниками.









А сайт переживає за авторські права, і ревно застерігає, що копіювати картинки з сайта не можна, а то буде переслідування по закону.

9 коментарів:

  1. Бракує своїх ідей,хай купляють!Наглюки!Красти!Ужас!

    ВідповістиВидалити
  2. Яська, так ми всі крадемо... і ти, і я. Просто коли обкрадають нас.. ну це чомусь одразу абідна, да )))

    Мар"яно, от скажи чесно: у теюе вінда встановлена чесно тобою куплена? Ікожна програма? Один лише фотошоп чого коштує...

    таке от....

    ВідповістиВидалити
  3. Ліза, а по телефону ти з ким розмовляла? Можливо, це не та людина, що має повноваження вирішувати подібні питання? Я до того, що суд - це час і клопіт. Крім того, може бути, що це питання порядності не керівництва сайту ( ну, я не знаю, як воно правильно називається), а котрогось із "своїх" художників : "передрав" і видав за своє.
    Якби дійсно поспілкуватися з керівництвом або юристами та вирішити це мирним шляхом?

    ВідповістиВидалити
  4. Юлика, я розмовляла з директором фірми. Я якраз і пропонували вирішити проблему мирним шляхом, директор на ім"я Олександр раптово почав поводитись агресивно.

    Гадаю, коли людина впевнена, що вона заплатила гроші, все цивільно і легально, то вона може відхреститись від проблеми, скзаавши: а давайте я зв"яжусь (чи дам вам) телефоник тих, хто мені це продав чи зробив на замовлення.

    Свого юриста у фірми нема.

    Наш народ звик брати все безкоштовно. Я пам"ятаю, як Ксюмці якось в блозі я зауважила, що у кожної картинки є автор, а вона відповіла, що просто скачала то в інтернеті (контурні розмальовки для дітей). Я до чого це згадала? Зараз я добиватимусь матеріальної компенсації у суді. І щоб ви, дівчата, по незнанню не потрапили в ловушку порушення прав інтелектуальної власності, як мінімум вказуйте джерело, з якого скачали.

    Це і законніше, і етично вірно: користувач при потребі може знайти автора.

    ВідповістиВидалити
  5. уууууууууу, как все запущено. Ну, Лиз, что могу сказать, очень сильно сомневаюсь, что ты что-либо докажешь, так как авторские права у тебя не оформлены на эти картинки (так ведь?), а ты их где-то засветила на ресурсе с общим доступом. Чем и воспользовались "свободные художники". Красть грешно! Почти уверена, что они об этом уже где-то слышали, но проигнорировали, и к сожалению ты им это в голову не вложишь и компенсации не получишь. Это я тебе как юрист говорю. А как человек, ты конечно позвони еще разок туда и попробуй поговорить с ихним главным, попробуй достучаться до души, или что там у него.

    ВідповістиВидалити
  6. Людмила, не согласна с твои м пессимистичнм настроем :) Во-первых, почему ты решила, что у меня нет свидетельства на картины? А те, которые не зарегистрированы, легко доказываются инм путем: у меня есть публикации этих картин в прессе, в книгах ( я иллюстратор), видеозаписи с открытия выставок моих, ну и в конце концов, эсть у меня эскизы, оригиналы этих работ и есть люди, купившие у меня эти работы сто лет назад )))

    Так что, извини, видимо, твой конек - не авторское право, а какое-то другое, например, хозяйственное или гражданское... В спорах об интеллектуальной собственности есть свои нюансы.
    И да, я позитивно настроена.

    ВідповістиВидалити
  7. тады просю пардону :) я ж не в курсе, что у тебя оформлены авторские права. И ты права, я больше спец на уголовном праве :) короче говоря, мент я по образованию :))))

    ВідповістиВидалити
  8. Та ну, нічого не треба реєструвати, це ж абсурдно. В нас були пари з інтелектуальної власності, нам викладач казав, що доказати це не так вже й важко. Потрібно показати електронні носії, доказати що це ваша інтелектуальна власність (у вас є докази). І все :)

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую за коментар, Юля, я вже почала процес :)

    ВідповістиВидалити