понеділок, 2 липня 2012 р.

Я повернулась з сонячної Італії

Originally posted by at В Україні ха-ра-шо.
Регіональна київська температура +27 - +30 сприймається як приємна прохолода після ошалілого бігання по Риму в пошуках затінку (+44", як там люди живуть - мені незрозуміло).


У нас дуже смачна їжа. Якось минулого року я була в Італії всього день чи два, тож проблем з харчуванням не виникало. А нині 10 діб жерти щодня недоварені макарони - ну смачно, але ж ДОКОЛЄ? :) + переважна більшість харчів - неймовірна хімія. Я наполегливо шукала звичайне молоко, але все попадалось зі строком зберігання від пів року і вище.

З кумедного. Я витратила близько 200 (двісті) єврів на холодну питну вду і холодне морозиво. Це абсолютно неприпустимо для України (бо то є моя місячна зарплата "брудними").

0001 Зустріла багато українців і взагалі "наших" (радянських). Ніхто не може звикнути до температури, отримують копійки (700-1000 євро на місяць), але наполегливо працюють в Італії. Нєпонятно!

Переїзди від міста до міста - сумний пейзаж, який розбавляють хіба що рівні рядки пряностей чи виноградників. Щоб не було сумно їхати - вздовж усіх доріг насаджено квітучі прекрасні олеандрові дерва (див. фото)  Гори вирубані і на новоутворених лисинах присіли деревця олив.

Великий контраст вражень після Італії - Словакія. Складається враження, що італійці намагались весь час видертись на гори - всі хатинки і старовинні замки, так і сучасні, розкидані по верхівкам гір, і взагалі неясно, як туди видирались років 200 назад, як не було автівок.

Словаки ж, навпаки, мешкають в долинах, гори стоять пусті.

Обіцяю щодня викладати фотки, мені було цікаво мандрувати :)

11 коментарів:

  1. С возвращением!
    С удовольствием прочла о впечатлениях. Такой рассказ куда интересней читать, чем какие-нибудь сухие факты)) Буду ждать продолжения)

    ВідповістиВидалити
  2. З поверненням!
    Дуже цікава розповідь.
    Може наші не поспішають,бо там медицина безкоштовна?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. думаю? сміятись чи ні у відповідь. Де це вона взагалі безкоштовна... :)))

      та і в такому клімапті навіть вавки від комарів погано заживають. Хоча мене запевняли, ніби-то в Італії на узбережжі нема комарів. А кусали мене, певно, уявні комашки :)

      Видалити
    2. Ліки по рецепту в їх аптеках видаються безкоштовно,операції теж безкоштовні.Розповідали наші заробітчани(одна прооперувалася на серце,друга повирізал варикози на ногах і нічого потім не виплачували).Звісно для тих хто легально.:)
      Мені найбільше сподобалося,що ти за 200 єврів схудла на 3 кг,до речі на фото зразу помітила,але думаю що буду випитувати... :)

      Видалити
    3. так вони ж той варикоз гарантовано заробили із-за підвищеної температури!

      Да, мордяка схудла, то є так :) Дорогеньке схуднення вийшло )))))

      Видалити
    4. Дорогеньке: 250 євро витрачено + 1100 євро за поїздку (на 2 особи). Така нєхіла дієтка.:)

      Видалити
  3. С возвращением, отдохнувшая и с новыми силами :) Буду-буду заходить читать, интересно же ж :)
    А на счет еды и молока - то же самое было и в Москве, ездили в гости, так я когда готовила все пищали от нормальной и вкусной еды)) То ли ритм жизни, то ли большой город (может лень, не знаю) заставляют москвичей питаться в Макдональдсах и подобных заведениях. А в магазинах и супермаркетах некоторые продукты вообще проблема найти была, мука например обычная не продается в супермаркетах, блинная на прилавках лежит...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо :) Да, новых сил, как и идей, так и фотовдохновений, куча!

      Наверное, действительно, вопрос в мегаполисности :)

      Видалити
  4. оо,а якраз планую в серпні в Італію їхати...так що чекаю детального звіту)

    ВідповістиВидалити