четвер, 26 вересня 2013 р.

Чим зайняти себе в дощ?

Люблю, коли льопає дощ. Особливо, коли так гооолосно стукає по відливам підвіконня і з вулиці крізь склопакети чутно шум, трохи схожий на звук автівки, що летить калюжами. Але то не автівка, а саме дощовий такий особливий шум.

Дощ - це насправді дуже-дуже класно! Я знаю купу людей, що ненавидять дощову погоду, вважаючи такий стан негодою. Їрунда! У кожному сезоні можна знайти свої плюси, головне - налаштування!
Ось я вам зараз за три хвилини доведу, що дощ це круто. Тож, переваги дощової погоди:

* Коли йде дощ, а ти в приміщенні:

1. Класно слухати музику крапель і вітру, попиваючи чайок з лимоном.
Особисто я рідкісний зелений чаєман, але в дощ кльово пити саме чорні чаї з лимоном.
Одразу покращується сприйняття світу і себе в ньому, бо відчуваєш перевагу над тими, хто змушений працювати під дощем. Якщо ти - один з тих, хто під дощем, я про тебе напишу нижче, не розчаровуйся, рано! Гарячий чай з лимоном, добра книжка - твій дощовий вечір врятовано!

2. Класно віднайти теплий плед чи просто влізти під ковдру. Це повернення додитячих спогадів про теплий затишок, коли нічого ще не турбувало, не проїдало мозок і не страшило. тепло, сухо, комфортно - оце є саме воно - ти під пледом, а за вікном дощ. Он-лайн дивитись серіали чи фільми, гризти горіхи, писати смс-ки. А краще вдвох залізти під ковдру і.. далі інструкції непотрібні. ;)

3. Під дощ класно засинати. Монотонно, розмірено... Особливо після попереднього пункту.

4. Переробити всі відкладені справи.
Я відкладаю частину справ "на негоду", коли вийти не щастить і не лишається іншого виходу, окрім як переробити відкладені справи. Бо нічого не підганяє.Тому що на вулиці дощ.

5. Класно в дощ приймати друзів. Вони мокрі, ти сухий, ти такий гостинний, що капець :)І всі щасливі. І гості не поспішають. Бо дощ. Куди спішити?:)

6. В дощ класно напитись глінтвейну. Але це в холодний дощ виключно. Бо від глінтвейну, самі розумієте, тільки в холод кльово.
А після пиття гарячого вина саме час...

7. Увімкнути в собі творця.

Тому що в дощ класно малювати, мабуть і вірші писати, і музику, і сценарії. Мені добре малюється. Чесно-чесно. Спробуйте.
Це як малювання вночі, коли "ніхто не заважає" (хоча мені і вдень ніхто не заважає, та вдень некомільфо, самий цимус вночі чомусь). от і в дощ та сама їрунда, тільки в профіль. Малюйте в дощ, це класно.

8. В дощ дуже класно влаштувати мікро прибирання. Або мега. Кому як.
Це як і з відкладеними справами, в дощ саме прибиранню і місце. Я в теплу сонячну погоду завжди знайду масу приводів для подвигів, а на приьирання часу ніколи нема...

9. В дощ дуже класно і просто правильно зателефонувати давнім друзям. Чи написати листа. Чи скайпуватись. Не всі такі ульотно розумін, як ви і не всі мають стільки пунктів "чим зайнятись в дощ". Хтось точно сидить, сумує чи нудить. Самий час підняти комусь настрій, не виходячи з дому.

10. Дощ - це стимул до кулінарних збочень.
Саме час спробувати зробити щось по книжці чи журналу. Я тут поганий приклад, я по книжках готувати не вмію. Мама вивчила мене готувати безрозсудно і як завгодно, мені ті книги рецептів - один нєрвоз. Втім, ми говоримо про дощ, а не про мене. Коли на дворі ляпають невеселі хмари і несила тягнути свій зад в напрямку до магазинів, ідемо до кухні, вивертаємо мозок навиворіт і готуємо якесь скажене фондю (я ніколи не готувала)))) чи завітати в жж , там купа кулінарних збочень :)


Ну а тепер черга пунктів "Що робити в дощ, коли і ти під дощем".

1. Фотозбочинець-аматор. Фотографом можна і не бути, можна просто знімати дощ на фотоапарат, на мобілку, планшет... Людей в дощ. Місто в дощ. Стіни будинків в дощ. Краплі дощу, що злітають з небес чи з листків...
Словом, покращуйте себе у фотосправі :) Дощ у поміч!

2. Міряти калюжі під дощем. Обожнювала цю забавку в дрібному дитинстві. В до-садковому віці я любила крокувати мокрими вулицями. Мама привезла мені з Чехословаччини красиві рожеві гумові чобітки на утепленій основі (кому за 30-ть, той пам"ятає, як було напружно в радянський час з красивим взуттям взагалі, а гумові чоботи були такі, що точно не спонукали любити дощі). І ми з нею за руку ходили "міряти калюжі". Всі діти як маленькі свині люблять влізти в калюжу чи в грязюку, і моя мама вирішила, що з двох бід дешевшою є гумові чоботи і плащик.
Згадайте дитинство чи компенсуйте собі забавки, яких бракувало. Це весело. А з сучасним привабливим гумовим взуттям це також нешкідливо для здоров"я і красиво.

3. Провідати родичів чи друзяк. Ви ж знаєте, що десь-десь та й є у вас якийсь друзяка, що сидить і душевно нудьгує. Покращити йому настрій можна простим візитом "на чай". Той, що чорний і з лимоном ;) За разом підсушите собі змокле взуття.

4. Врятувати мокру тваринку. Нажаль, в Україні досі багацько безпритульних тваринок. Поштопайте собі карму, підгодуйте тваринку, чи накрийте її теплою рядниною, чи просто погладьте.

5. Допомогти ближньому. Якщо вам не страшний дощ, у вас хороше здоров"я і багато невикористаної енергії, зверніться в ваш місцевий варіант "червоного хреста". Десь зовсім близько від вас завжди є той, хто фізично потерпає від дощу і у ваших силах зробити його життя легшим, підлатавши дах чи допомігши купити в дощ хліб для неходячої людини.

6. Шоппінг! В дощову погоду класно робити покупки, бо покупців не так багато (більшість по першому списку сидять вдома і пьють чаї з лимонами))). Якщо вам час щось купити - йдіть в магазин під дощем. По-перше, там не буде натовпу, по-друге, продавці вас обожнюватимуть за те, що ви прийшли! Всім відомо, що магазинам потрібні щоденні виручки, а ви - як рятівний круг для них :)

До десятого пункта у мене не дійшла фантазія,певно я більше люблю тепле проведення дощового часу ))
)

Поділіться зі мною вашими варіантами проведення дощового сезону, а зі своїми френдами - цією статтею :)

Дякую! Приємного дощу вам!

4 коментарі:

  1. супер!!! :)))))) настолько понравилось, как написано, что сейчас поделюсь вконтакте ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо, мне будет еще приятнее, если вы поможете мне мою вышивальную группу попиарить, поделившись этим же текстом оттуда: http://vk.com/club19278986?w=wall-19278986_185%2Fall

      спасибо заранее :)*

      Видалити
  2. Лізо, супер!!! Я уже собі в блог захом"ячила))) звісно з посиланням на тебе)))

    ВідповістиВидалити